Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

  • Sündmus event on möödas

Konverents- Terveks olemise valikud

10. mai 2018

20€

Toit, kui tervis! Kas meie toiduvalikud on päriselt ka tervislikult. Millised ohud varitsevad meile müüdavas toidus. Samuti kas toit teeb meid haigeks. Kas piisab terveks saamiseks toidulaua ülevaatamisest. Räägime ka funktsionaalsest meditsiinist ning seda terveks olemise aspektist lähtuvalt.

Konverentsil teevad enda ettekanded kaks inspireerivat lektorit Kaarel Adamberg PhD ja Triin Eller PhD.
Toimub: 10.05.2018
Kell: 10:00
Kus: Bliss Konverentsikesksus. Mustamäe tee 17 Tallinn
Konverentsi päevahind on 20 eurot.

Konverentsi ajakava:

10.00-13.00 dr Triin Eller

13.00-14.00 vahpaus

14.00-17.00 bakteriteadlane Kaarel Adamberg

Triin Eller PhD on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna, üld- ja psühhiaatria erialal. Ta on töötanud Tartu Ülikooli Kliinikumis arst-õppejõuna, Tartu Ülikooli psühhiaatria õppetooli juures teaduri ja dotsendina. 2013. aastast töötab ta psühhiaatrina Soomes. 2015. aastast osaleb ta funktsionaalse meditsiini täiendkoolitustel Pro Health ja teistel antud valdkonnas teadmisi pakkuvatel seminaridel ja koolitustel. Lisaks on ta läbinud pereterapeudi väljaõppe, omandanud teadmisi hüpnoosist ja kognitiivsest teraapiast. Enda ettekandes räägib ta funktsionaalmeditsiini ja tavameditsiini ristumiskohtadest, et pakkuda terviklikumat nägemust tervenemisse, näidata abiotsijatele võimalusi oma tervise jaoks ise midagi ära teha. Dr Triin Eller on ise selgitanud, et nii, nagu me erineme välimuselt, iseloomult, erineme ka sisemiselt, biokeemiliselt. Kuidas leida see igale oma ja õige lähenemine? Kas on võimalik ravida keha, jättes märkamata hinge vajadused? Kas ja kuidas mõjutab meie tervist ja heaolu stress? Krooniline alalävine põletik – mis see on ja kuidas saame seda mõjutada? Vastutus iseenese eest, kui palju saab arst aidata? Neil ja mõnel teiselgi teemal arutades annab dr Triin Eller ülevaate sellest, millega tegeleb funktsionaalne meditsiin.

 

Kaarel Adamberg PhD on bakteriteadlane ja hariduselt bio- ja toiduainete tehnoloog. Enda teadlase tööd alustas ta piimhappebakterite ja bifidobakterite ainevahetuse uurimisega, mille juurest on tänaseks jõudnud seedetrakti keerukate mikroobikoosluste uurimiseni. Tänapäeva rafineeritud toitude maailmas jäävad bakterid meie kõhus tihti nälga. Enda ettekandes räägib ta millist infot toiduainete pakenditelt lugeda, millised on olulised lisainfo allikad, kuidas koostist tõlgendada tervise seisukohalt, milliseid valikuid võiks enda tervise jaoks teha ning mida tähendab üleüldse tervislikkus. Kaarel Adamberg leiab, et tänapäeva maailmas on poed täis tuhandeid toiduaineid ja toite ning sobiliku valiku tegemine võib olla peadmurdev ülesanne. Lisaks on toiduained kauasäilivad, üks kirevam kui teine, kolmas efektse kuju ja neljas eksootilise maitsega. Toidust on saanud mäng, aga selle mängu taga võivad olla keemilised ühendid, mis inimese tervisele pole alati kõige sõbralikumad. Seega peame oskama (kui tahame) eristada palju töödeldud toiduaineid vähetöödeldud toiduainetest, peame aru saama pakendil olevast infost ja kontrollima selle vastavust pakendis olevale tootele.

Registreeri end Härm OÜ kodulehel

Detailid

Kuupäev:
10. mai 2018
Hind:
20€
Sündmus Category:
Koduleht:
https://www.haerm.ee/koolitused

Korraldaja

Härm OÜ