Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Koolitus: Toidu töötlemise tehnikad ja mõju toitainetele. Rahvatervise Akadeemias 18.04.2020

18. apr.

Toidu valmistamise või töödeldud toiduga puutub meist kokku igaüks. Näiteks söögi valmistamiseks toorainet koorides, hakkides, aurutades, keetes, vokkides, praadides, küpsetades või siis hoopis valmistoitu ostes. Koolitus “Toidu töötlemise tehnikad ning mõju toitainetele” annab ülevaate, millised muutused toidu koostis säilitades, kuum- ja külmtöödeldes toimuvad ning kuidas see mõjutab meile vajalike vitamiinide, mineraalainete ja muude toitainete sisaldust. Koolituselt saad nippe, kuidas toidu säilivusaega pikendada ja toitainete omastamist läbi teatud tehnikate parendada. Vastuse saab ka kõige rohkem kõneainet tekitav küsimus: milline rasvaine kuumtöötluseks valida? Tegemist on praktilise koolitusega, kust saab vajalikke teadmisi iga tervisest huvituv inimene.

Sihtgrupp:

tervisehuvilised, toitumisnõustajad ja toitumisterapeudid, toidutootjad.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • muutused toidu koostises säilivusaja vältel;
  • muutused toidu koostises kuum- ja külmtöötlemisel;
  • tehnikad toidu säilivusaja pikendamiseks;
  • toitainete omastatavuse parendamise tehnikad (leotamine, idandamine, fermenteerimine, keetmine jne);
  • rasvaine valik kuumtöötluseks;
  • lubatud tervisealased väited.

Õpiväljundid:

Pärast koolituse läbimist õppija:

  • tunneb põhilisi toidu töötlemise tehnikaid;
  • oskab valida toidu töötlemiseks optimaalseima viisi;
  • teab põhitehnikaid, millega vähendada toitainete kadu ja/või parendada toitainete omastatavust.

Tutvu õppekavaga SIIN.

Koolitaja:

Ene Viiard on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse arendusjuht ning oma igapäevatöös aitab nii Eesti kui ka välismaa ettevõtetel toiduinnovatsiooni tarbijani tuua. Omades kogemusi pea kõigis toiduainetööstuse valdkondades, tunneb ta hästi levinumate toidu valmistamise ja säilitamise protsesside eripära.

Ene on uurinud mikroobikooslusi toiduainetes ja inimorganismis nii magistri- kui doktoriõpingute raames Tallinna Tehnikaülikoolis ning osalenud inimese mikrobioomi analüüsiteenuse arendamises. Samuti on ta läbinud toitumisnõustaja õppe Rahvatervise Akadeemias ning kuulub Eesti Toitumisnõustajate Ühendusse.

Koolituse maht:

13 ak tundi, sh 6 kontakttundi.

Lõpetamine:

koolitusel osalejatele väljastatakse tõend.

Tõendi saamise eeldused:

  • Osalemine auditoorsel õppetööl 75%
  • Tasutud õppemaks

Osalustasu:

koolituse osalustasu on 69* € (EÕL ja ETNÜ liikmetele -5%).

Korraldaja poolt on tagatud kohvipaus ning paberkujul koolitusmaterjalid. Osaleja saab tõendi 13 täiendkoolitustunniga.

*Hind sisaldab käibemaksu. 

Toimumiskoht ja -aeg:

koolitus toimub 18. aprillil kell 10.00 – 15.45 TALLINNAS, Väike-Paala 1, Rahvatervise Akadeemia koolitusruumis. Kohaletuleku juhised on leitavad SIIN.

REGISTREERU KOOLITUSELE

Registreerumine on avatud 13. aprillini või kuni kohti jätkub. Koht koolitusele on broneeritud pärast osalustasu laekumist.

*Osalustasu laekumine on koolitusel osalemise kinnitamise aluseks. Osalustasu tagastatakse täies mahus, kui osaleja teatab koolitusel mitteosalemisest ette 7 päeva. Osalustasu tagastatakse 50% mahus, kui osaleja teatab koolitusel mitteosalemisest ette vähem kui 7 päeva. Osalustasu ei tagastata, kui osaleja teatab koolitusel mitteosalemisest koolituse toimumise päeval või jääb teatamata koolitusele tulemata.

Füüsilised isikud saavad taotleda Maksu- ja Tolliametilt tulumaksutagastust 20%.

Rahvatervise Akadeemia (Nutrilligent OÜ) on Eesti Töötukassa koolituskaardi koostööpartner.

NB! Oma maksustatavast tulust võib maha arvata kalendriaasta jooksul tasutud enda ja alla 26 aasta vanuse lapse, lapselapse, venna ja õe koolituskulud või nende koolituskulude puudumisel ühe alla 26 aasta vanuse Eesti alalise elaniku koolituskulud.

Rahvatervise Akadeemia majandustegevusteate nr: 168877.

Detailid

Kuupäev:
18. apr.
Sündmus Category: