Loading Sündmused
Leia Sündmused

Sündmuste vaates navigeerimine

Tulevased Sündmused › Koolitus

Sündmused List Navigation

jaanuar 2020

Sissejuhatus kliinilisse keemiasse Rahvatervise Akadeemias 10.01.2020-03.04.2020

10. jaan. - 3. apr.

Sissejuhatus kliinilisse keemiasse annab ülevaate laboratoorse meditsiini valdkonnast, mis tegeleb kehavedelike keemilise analüüsiga. Koolitus on mõeldud eelkõige toitumisnõustajatele, toitumisterapeutidele ja tervishoiutöötajatele, kes soovivad saada ülevaate enamkasutatavatest analüüsidest ning õppida nende tulemusi inimese elustiiliga seostama. Sihtgrupp: toitumisnõustajad ja toitumisterapeudid, personaaltreenerid, füsioterapeudid, pereõed jt tervishoiutöötajad. Koolitusel käsitletavad teemad: preanalüütika ja analüüside tulemusi mõjutavad tegurid; hematoloogilised, uriini ja rooja analüüsid ning aneemiate põhjused; hormoonid; vitamiinide ja mineraalainete tähtsus organismis ja testimise võimalused; biokeemilised markerid; süsivesikute ja lipiidide (sh rasvhapete) laboratoorne diagnostika; allergiate testimise põhimõtted.…

Vaata edasi »
veebruar 2020

Koolitus “Inimese anatoomia ja füsioloogia” Rahvatervise Akadeemias 01.02.2020-23.05.2020

1. veebr. - 23. mai

Anatoomia ja füsioloogia kursusel omandad teadmised inimese organismist, mida kõik inimese tervisega kokku puutuvad spetsialistid võiksid vallata. Koolitusprogrammi käigus õpitakse tundma inimese organismi, selle ehitust ja funktsioneerimist. Koolituse eesmärk: Kujundada arusaam organite ja organsüsteemide koostööst ning põimida mõistetavaks tervikuks ikka ja jälle korduvad teemad: kaela- ja seljavalu, peavalu, migreen, rühiprobleemid, günekoloogilised/androloogilised probleemid, liigesevalud, sporditraumad jne. Nimetatud teemasid vaadeldakse ka toitumisspetsialisti vaatevinklist, mis aitab keha terviklikku toimimist veelgi paremini mõista. Sihtgrupp: Tervishoiutöötajad Toitumisnõustajad ja –terapeudid Treenerid Massöörid Teised tervisevaldkonnas tegutsejad Kursus…

Vaata edasi »

Koolitus “Kliiniline toitmine” Rahvatervise Akadeemias 14.02.2020 ja 03.04.2020

14. veebr. - 3. apr.

Koolitus “Kliiniline toitmine” annab alusteadmised toitmisravi erinevatest liikidest ja selle näidustustest. Tead, mis on suukaudne toitmisravi, enteraalne ja parenteraalne toitmine ning tunned nende näidustusi, vastunäidustusi, komplikatsioone, manustamisviise, toitelahuseid ja toitmisskeeme. Peale koolituse läbimist oskad tuvastada alatoitumust ja määrata toitainelisi vajadusi. Lisaks annab koolitus eeldused selleks, et oskaksid mõista ravimeeskonna tööd ning juhendaja kaasabil täita esmaseid kliinilise toitmisega seonduvaid ülesandeid. Koolituse läbimine on vajalik, kui plaanid taotleda toitumisterapeudi kutsetunnistust. Õppekava koostamise alus: Toitumisterapeut, tase 6 kutsestandard, kompetents B.2.3 Sihtgrupp: Tervishoiutöötajad, toitumisnõustajad,…

Vaata edasi »
aprill 2020

Koolitus: Toidu töötlemise tehnikad ja mõju toitainetele. Rahvatervise Akadeemias 18.04.2020

18. apr.

Toidu valmistamise või töödeldud toiduga puutub meist kokku igaüks. Näiteks söögi valmistamiseks toorainet koorides, hakkides, aurutades, keetes, vokkides, praadides, küpsetades või siis hoopis valmistoitu ostes. Koolitus “Toidu töötlemise tehnikad ning mõju toitainetele” annab ülevaate, millised muutused toidu koostis säilitades, kuum- ja külmtöödeldes toimuvad ning kuidas see mõjutab meile vajalike vitamiinide, mineraalainete ja muude toitainete sisaldust. Koolituselt saad nippe, kuidas toidu säilivusaega pikendada ja toitainete omastamist läbi teatud tehnikate parendada. Vastuse saab ka kõige rohkem kõneainet tekitav küsimus: milline rasvaine kuumtöötluseks valida? Tegemist…

Vaata edasi »
mai 2020

Koolitus “Hapendatud toidud ja kääritatud joogid” Rahvatervise Akadeemias 9.05.2020 ja 16.05.2020

9. mai - 16. mai

Koolitus “Hapendatud toidud ja kääritatud joogid” annab alusteadmised toidu hapendamisest (võõrapäraselt fermenteerimisest), ülevaate seda protsessi läbi viivatest mikroorganismidest ning hapendatud toitude omadustest. Kevade lõpp on just õige aeg hapendamiskunsti praktiseerimiseks ja omandamiseks, kuna loodussaadused hakkavad järjest valmima ning mitmekuise praktiseerimise tulemusel saavutad sügiseste aiasaaduste ajaks meistrioskused. Suurepärane viis nende säilitamiseks ja iseenda tervise hüvanguks on justnimelt hapendamine. Koolituse käigus räägime ka kalja, õlle, siidri ja muude põnevate jookide ning toodete valmistamise saladustest. Koolituse teooriatunde täiustab praktiline õpe. Lisaks tuntud hapukurgile ja -kapsale saad teada, milliseid…

Vaata edasi »
juuni 2020

Koolitus: Selektiivne ja sensoorne söömishäire lastel. Rahvatervise Akadeemias 21.03.2020

20. juuni

Koolitus “Selektiivne ja sensoorne söömishäire lastel” annab ülevaate söömisharjumuste kujunemisest lapseeas ja seda mõjutavatest teguritest. Osalejatele jagatakse praktilisi lähenemisvõtteid söömisharjumuste muutmiseks ja näpunäiteid, kuidas tulla toime selektiivse ja sensoorse söömishäirega, arvestades seejuures lapse koostöövalmidust ja eripärasid (nt autismispektri häire). Muuhulgas räägitakse söömisega seotud psühholoogilistest probleemidest: emotsionaalne söömine, uue toidu kartus, puhtuse jooned söömisel, toidu valimine, vedelalt toidult tahkele üleminek jm. Tutvustatakse nii teoreetilist osa kui praktilisi küsimusi nende laste aitamiseks.   Õppekava koostamise alus: Toitumisnõustaja, tase 5 kutsestandard, kompetents B.2.1 ja toitumisterapeut, tase 6…

Vaata edasi »
+ Export Events