KÜSK toetab ETNÜ Meelte kooli
ETNÜ valmistab ette Meelte kooli projekti viimist koolidesse, I ja II kooliastmesse.
Pilootprojektis osaleb viis kooli, kus ETNÜ liikmetest toitumisnõustajad alustavad 2021. aasta sügissemestril Meelte kooli tundidega. Nendes toiduhariduse tundides kasutatakse Sapere rahvusvahelist metoodikat, kus läbi meelte õpitakse tundma oma individuaalset maitset ja arendatakse oma sensoorseid oskusi. Eesmärgiks on muuta laste toiduvalikuid mitmekesisemaks ja suurendada julgust proovida uusi maitseid. Samuti tõsta teadlikkust toidu tervislikkusest ja päritolust, töötlemisest, kasvatamisest. Saada teadlikuks tarbijaks, kes teeb valikuid, mis on jätkusuutlikud ja keskkonna tasakaalu toetavad. Õppida hindama kohalikku toitu ja toidukasvatajat ning tootjat vähendamaks globaalseid transpordikulusid. Anda lihtsaid nippe kuidas kiiresti ja lihtsalt kokata endale ja sõpradele snäkid või vahepalad.
KÜSK toetab projekti 25 000 euroga, kuid kogu eelarve on 29 000 eurot, mille leidmisega vajame abi. Kui tunned, et toiduharidus on Sulle ja tulevasele põlvkonnale oluline õppeaine juba koolis, siis palun toeta ETNÜ Meelte kooli või tule sponsoriks.
Koostöö kontakt: Külli Holsting kylliholsting@gmail.com
Eva-Liisa Kaaristo evaliisa.kaaristo@gmail.com
Meelte kool
- ETNÜ Meelte Kool Rimiga pilootprojekt
- Maksumus
- Meelte kool alustab koolides 2021
- Meelte kool paneb lapsed sööma kõiki toitusid!
- Meelte kooli mentorite õppevideod eriolukorra ajal
- Meelte kooli pilootprojekti esmased tulemid: Lapsed hakkasid julgemalt köögivilju sööma!
- Meelte kooli programm
- Meelte kooli toetajad
- SAPERE – sensoorne toiduharidus
- SAPERE meetodi rajaja Jacques Puisais (08.06.1927-06.12.2020)
- Tartumaa aasta hariduse sõber 2021
- KÜSK toetab ETNÜ Meelte kooli