Angela Ling, toitumisnõustaja “Mida me täna lõunaks/õhtuks sööme? Ma panin kartulid juba keema!” Kas tuleb tuttav ette? Kui mõtleme lõuna- või õhtusöögile, tähendab see sageli seda, missugust liha me täna kartuli kõrvale sööme. Seda kinnitavad Statistikaameti leibkonnauuringud (2004. aasta andmed), mille kohaselt on Eesti elanike peamisteks toiduaineteks kartul, piim, leib, sai, suhkur, õunad. Sama uuringu […]
Ingrid Akkermann, toitumisnõustaja, ingrid.akkermann@hotmail.com Taimsed määrded annavad mitmeid võimalusi oma toidulauda rikastada ja tervislikumaks muuta. Need annavad vaheldust tavapärastele singi-, juustu-ja vorstivõileibadele. Taimsed võileivakatted toetavad tervist, sest sisaldavad palju kiudaineid, häid rasvu, antioksüdante, mineraalaineid, vitamiine. Need tegurid mõjuvad hästi veresuhkru regulatsioonile, aitavad kõhukinnisuse puhul, stabiliseerivad kolesterooli, alandavad kõrget vererõhku ja toidavad keha vajalike toitainetega. Rohkem […]
Mõned tervislike magustoitude retseptid ETTA esimesest retseptiraamatust Värske puuviljasalat ½ granaatõuna seemned arbuusitükk koos seemnetega paar peotäit mustikaid mango- ja banaaniviilud maasikad kiivilõigud värske sidruni mahl 1 spl jahvatatud linaseemneid Tükelda puuviljad ja lisa juurde marjad. Pressi värskest sidrunist mahl ja vala see salatile ning sega. Raputa peale jahvatatud linaseemned. Ahjuõunad pähklitäidisega 4 väiksemat õuna […]
LASTELE MEELDIVAD TOIDUD TERVISLIKUMAL MOEL Anne Räim, toitumisnõustaja Loodan et minu kogutud retseptidest on abi ka mõnel teisel „meeleheitel“ lapsevanemal, kellel on kodus jõnglane, kes sööb kõige parema meelega pelmeene ja makarone nii hommikuks, õhtuks, kui ka lõunaks. Köögiviljatoitude peale kirtsutab nina ja küsib võileiba. Olen juba mõnda aega kogunud selliseid toiduretsepte mis võimaldaksid „peita“ […]