Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Annely Sootsi Koolituse Tervisekoolis alustab 11. jaanuaril uus toitumisnõustaja õppe kursus Tartus!

11. jaan.

TOITUMISNÕUSTAJA ÕPE annab süvendatud teadmisi ja oskusi tervise edendamise teemadel läbi toitumise funktsionaalsuse. Õpitakse, kuidas toit ja toidus sisalduvad toitained mõjutavad meie kehalisi funktsioone. Õpe on praktiline, antakse toitumisnõustajale vajalikud teadmised ja oskused neid praktilises kliendinõustamises rakendada.

Algus: 11.01.2021

Lõpp: 31.07.2022

Kohtade arv: 25

Maksumus: 2475€ (134-155€ kuus)

Toimumise koht: Kalevi 108, Tartu / Zoom

Registreerimine: merike@tervisekool.ee, +372 7441 340

Kursused toimuvad kahepäevaste tsüklitena Tervisekooli ruumides Kalevi 108 Tartu või intenetikeskkonnas. Kõikide õppepäevade algus on 9.30. Õppepäeva orienteeruv lõpp on 16.00-16.30. Õppepäeva pikkus on 8 tundi, millele lisandub praktiline nõustamine ja iseseisev töö. Loe lisa rubriigist “Toitumisnõustaja õpe“.

NB! Oleme arvestanud, et seoses koroonaviiruse levikuga võib tekkida/püsida vajadus internetipõhise õppe järele ning anname enda poolt kõik, et õpe oleks korraldatud võimalikult sujuvalt ja mugavalt.

TOITUMISNÕUSTAJA TASEMEL ÕPE KOOSNEB KAHEST MOODULIST:

  • I moodul TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED JA TOIDU VALMISTAMINE koosneb 6 õppepäevast (48 auditoorse õppe tundi) ja sobib kõigile huvilistele, ka nendele, kes ei soovi edasi õppida toitumisnõustajaks.
  • II moodul TOITUMISNÕUSTAJA ÕPE koosneb 30 õppepäevast. Kokku 240 auditoorse õppe tundi.

Tundide arv I ja II moodulis kokku 550 tundi (sh 288 auditoorse õppe tundi (177/111), 262 tundi iseseisvat õpet)

Õpe on praktiline, õpetame toitumisnõustajale vajalikke teadmisi ja oskusi ning seda, kuidas kõike praktilises kliendinõustamises rakendada. Õpe kestab 16 kuud, kuid poolte kokkuleppel on võimalik õpe läbida 1 aastaga – õppijale koostatakse individuaalne õppeplaan. 

ÕPPEPLAAN

Täpsem õppepäevade sisukirjeldus on leitav SIIT.

I MOODUL
TERVISLIKU TOITUMISE ALUSED JA TOIDU VALMISTAMINE

  • 11. – 12. jaanuar 2021            1. tsükkel – Tasakaalustatud tervisliku toitumise alused. Annely Soots ja Triin Muiste.
  • 15. – 16. veeburar 2021           2. tsükkel – Tasakaalus menüü rasvade ja valkude seisukohast. Annely Soots ja Triin Muiste.
  • 15. – 16. märts 2021            3. tsükkel – Tasakaalus menüü süsivesikute seisukohast. Erinevad süsivesikud. Tervislik kehakaal. Triin Muiste.

II MOODUL
TOITUMISNÕUSTAJA väljaõpe

  • 12. – 13. aprill 2021 – 4. tsükkel
    Vitamiinid ja mineraalained – praktika. Annely Soots (arvuti vajadus). Enne tundi vajalik vaadata Moodles videoloengud “Vitamiinid” ja “Mineraalained”.
    Vitamiinide- ja mineraalaineterikka tasakaalus põhitoitainetega menüü koostamine portsjonitesüsteemis. Triin Muiste (arvuti vajadus).
  • 10. – 11. mai 2021 – 5. tsükkel
    Põhitoitained. Annely Soots.
    Menüü analüüs ja koostamine riiklikku toitumisprogrammi ja portsjonitesüsteemi kasutades. Hiie Järva (arvuti vajadus)
  • 14. – 15. juuni 2021 – 6. tsükkel
    Tervislik kehakaal. Annely Soots.
    Toitumisnõustamise alused. Triin Muiste.
  • 5. – 6. juuli 2021 – 7. tsükkel
    Nõustamise tehnikad. Annely Soots.
    Kaalunõustamise praktika (kaasa võtta GK tabel ja süsivesikute õppematerjal). Triin Muiste. (arvuti vajadus)
  • august 2021 – 8. tsükkel
    Anatoomia – füsioloogia põhialused.
    Kliendijuhtumid, toitumisnõustamise tõenduspõhisus. (arvuti vajadus)
  • september 2021  9. tsükkel
    Lapse toitumine. (arvuti vajadus)
    Eaka toitumine.
  • oktoober 2021 – 10. tsükkel
    Raseda ja imetava ema toitumisnõustamine. Külli Holsting. (arvuti vajadus)
    Söömishäired.
  • november 2021 – 11. tsükkel
    Seedeelundkonna anatoomia-füsioloogia.
    Seedimise toetamine toitumisega.
  • detsember 2021 – 12. tsükkel
    Tervislik liikumine ja tervisesportlase toitumisnõustamine (arvuti vajadus). Mari-Liis Väli.
    Esmaabi. Reet Saia.
  • jaanuar 2022 – 13. tsükkel
    Toiduhügieen ja töötubade läbiviimine. Laivi Mesikäpp.
    Klienditeeninduse alused, probleemide korral suhtlemine.
  • veebruar 2022 – 14. tsükkel
    Südame-veresoonkonnahaiguste ja diabeedi ennetamine.
    Vaimse tervise toetamine toitumisega. Haiguspuhune toitumisnõustamine.
  • märts 2022 – 15. tsükkel
    Piirangutega menüüde tasakaalustamine. (arvuti vajadus)
    Toitumisnõustaja igapäevatöö.
  • aprill 2022 – 16. tsükkel
    Taimetoitlus ja veganlus. (arvuti vajadus)
    Psüühikahäired jt raskemad kliendijuhtumid.
  • mai 2022 – 17. tsükkel
    Toitumisnõustamise praktika koolikeskkonnas.
    Toitumisnõustamise teooria ja praktika. Referaatide ja menüü analüüside arutelu.
    Õpilasel peab olema nõustamise praktiline kogemus vähemalt 8 kliendi nõustamisega.
  • juuni 2022 – 18. tsükkel 
    Praktiline töö kliendinõustamisel (vajadusel koolitajapoolse supervisioon).
    Kokku tuleb nõustada kooli ajal 15 klienti.
  • juuli 2022 – 19. tsükkel LÕPETAMINE
    Nõustamisjuhtumid: toitumisnõustaja tööpraktika, situatsioonülesanded.
    Nõustamisjuhtumid: terviseriskidega kliendinõustamise praktika, situatsioonülesanded.

Täpsem õppepäevade sisukirjeldus on leitav SIIT.

Registreerumine ja lisainfo merike@tervisekool.ee, +372 7441 340

NB! Seoses koroonaviiruse levikuga toimub õpe läbi interneti.

Details

Date:
11. jaan.
Event Category: