Loading Events

« All Events

Kokandusring Kokkamise kunst Tallinnas ja Tartus alates 6. oktoobrist

6. okt. 2020 - 11. mai 2021

Tegemist on kokkamisklubiga, mis on mõeldud kokandushuvilistele, kes soovivad toiduvalmistamise oskuse järgmisele tasemele arendada. Toidud, mis valmistamisele tulevad, on rännak erinevate maitsete ja rahvusköökide maailma. Iga tunni menüü koosneb kolmest käigust, mille valmistamise abil arendatakse toiduvalmistamise tehnikaid ning õpitakse uusi teadmisi toidu koostise ja töötlemise kohta. Iga tunni juurde käivad loomulikult ka lauakatmine, tööpindade puhtuse hoidmine ja muud elulised oskused. Tund lõpeb ühise söömaaja ja aruteluringiga.

Tunni ülesehitus:

Iga õppetunni jooksul valmistatakse kolm toitu. Menüüs on kas supp, magustoit ja vahepala või salat, praad ja vahepala. Juhendaja suunamisel ja abistamisel valmistavad õpilased toidud ise, tehes selleks vajalikud ettevalmistused, järgides retsepti ja kasutades sobivaid töövahendeid ning tehnikaid. Toiduvalmistamine toimub meeskonnatööna. Kokkamisele järgneb koristamine, lauakatmine, ühissöömine ja arutelu valmistatud toitude ning kogemuse üle.

Vaata ka videolugudestmillised elamused on kokandusringi juhendajatel lastega kokkamisest!

Õppe eesmärgid:

  • tõsta toitumisalaseid teadmisi ja arendada toiduvalmistamisoskusi,
  • arendada tehnikate ja töövahendite kasutamise oskust,
  • anda õpilastele praktiline kogemus toiduvalmistamises ja toidu maitsestamises,
  • luua hea suhe toiduga,
  • arendada õpilaste maitsemeelt ja laiendada toiduvalikuid,
  • kokanduses kasutatavate toidu- ja maitseainete tundmaõppimine,
  • arendada õpilastes teadlikku tarbimist ja keskkonnasäästlikku mõtteviisi,
  • jagada toidukäitlemise, hügieeni- ja ohutusnõuete, lauakatmise ja puhtuse hoidmise alaseid teadmisi,
  • arendada meeskonnatöö ja sotsiaalseid oskusi,
  • arendada loovust,
  • suunata õpilasi oma tegevust planeerima ja analüüsima,
  • arendada läbi toiduvalmistamise keskendumisvõimet, vastutuse võtmist ja iseseisvat otsustamist,
  • arendada õpilastes iseseisva elu oskusi.

Õppegrupid:

Kokandusringi ootame nii poisse kui tüdrukuid vanuses 6 – 10 aastat (soovi korral võivad osaleda ka vanemad). Rühmas on kuni 14 õpilast.

Juhendajad:

Tallinnas juhendab kokandusringi Maarja Jansen ja Tartus Tuuli Taimur. Juhendajateks on kogenud toitumisnõustajad, misläbi tagame, et valmistatavate toitude puhul tuginetakse tasakaalustatud toitumise põhimõtetele. Lisaks on nad läbinud esmaabi- ja toidukäitleja toiduhügieeni koolituse ning omavad kehtivat tervisetõendit.

Õppe kestus ja toimumisajad:

  • Oktoober kuni mai, kokku 8 õppetundi
  • Ühe õppetunni kestvus on 90 minutit,
  • Tunnid toimuvad 1 kord kuus, algusajaga kell 17.00. Kokkamisklubi kuupäevad 2020/2021 a. hooajal on:
    • 06.10.2020
    • 03.11.2020
    • 08.12.2020
    • 12.01.2021
    • 09.02.2021
    • 09.03.2021
    • 06.04.2021
    • 11.05.2021

Tunnid toimuvad Tallinnas ja Tartus samaaegselt.

Toimumiskoht:

  • Tallinnas Rahvatervise Akadeemia koolitusruumis aadressil Väike-Paala 1
  • Tartus Nutrilligenti koolitusruumis aadressil Vaksali 17a

Osalustasu:

Kokkamisklubi ühekordne osalustasu on 20 €. Et teada, palju toitu tundideks varuda, palume korratasu puhul registreeruda ja tasuda tunni eest vähemalt kaks päeva varem. Töötuppa registreerumiseks saada e-mail huvikool@rahvatervis.ee ning täpsusta kindlasti, kas soov on osaleda Tallinnas või Tartus.

Õppemaksult on võimalik taotleda Maksu- ja Tolliametilt tulumaksutagastust.

Details

Start:
6. okt.
End:
11. mai 2021
Event Category: