Loading Events

Upcoming Events

Events Search and Views Navigation

Event Views Navigation

oktoober 2020

Kokandusring Kokkamise kunst Tallinnas ja Tartus alates 6. oktoobrist

6. okt. 2020 - 11. mai 2021

Tegemist on kokkamisklubiga, mis on mõeldud kokandushuvilistele, kes soovivad toiduvalmistamise oskuse järgmisele tasemele arendada. Toidud, mis valmistamisele tulevad, on rännak erinevate maitsete ja rahvusköökide maailma. Iga tunni menüü koosneb kolmest käigust, mille valmistamise abil arendatakse toiduvalmistamise tehnikaid ning õpitakse uusi teadmisi toidu koostise ja töötlemise kohta. Iga tunni juurde käivad loomulikult ka lauakatmine, tööpindade puhtuse hoidmine ja muud elulised oskused. Tund lõpeb ühise söömaaja ja aruteluringiga. Tunni ülesehitus: Iga õppetunni jooksul valmistatakse kolm toitu. Menüüs on kas supp, magustoit ja…

Find out more »

mai 2021

Koolitus “Fenüülketonuuria ja toitumine”

7. mai

Koolitus “Fenüülketonuuria ja toitumine” annab ülevaate ainevahetushaigusest nimega fenüülketonuuria ning tagab teadmised ja oskused, kuidas nendele patsientidele menüüd koostada. Sihtgrupp: toitumisnõustajad ja toitumisterapeudid, tervishoiutöötajad, toitlustajad. Koolitusel käsitletavad teemad: ülevaade fenüülketonuuriast; dieetravi fenüülketonuuria korral; menüü koostamine fenüülketonuuriaga patsiendile. Õpiväljundid: Pärast koolituse läbimist õppija: teab, mis on fenüülketonuuria; tunneb fenüülketonuuria dieetravi põhimõtteid; oskab fenüülketonuuriaga patsiendile sobiva menüü koostada. Tutvu õppekavaga SIIN. Koolitaja: Siret Saarsalu omab toitumisterapeudi ja täiskasvanute koolitaja kutsetunnistust ning töötab toitumisterapeudina erapraksises Nutrilligent ja Tartu Ülikooli Kliinikumi kliinilise geneetika keskuses. Koolituse maht: 13…

Find out more »

Koolitus “Ketogeenne dieet”

7. mai

Koolitusel räägitakse 8 tunni jooksul ketogeense dieedi olemusest ning antakse praktilised juhised, kuidas dieeti pidada ja patsiente juhendada. Koolitajaks on Siret Saarsalu, Nutrilligent OÜ ja TÜK kliinilise geneetika keskuse toitumisterapeut. Toimub: 7.05 kell 14:15-17:30 ja 12.06 kell 10:00-13:15 Hind 99€. Registreerumine maarja@rahvatervis.ee

Find out more »

Koolitus “Immuunsüsteem – toimimise alused ja mõjutamise võimalused”

8. mai

2-päevasel koolitusel saad teada, millised on immuunsüsteemi funktsioneerimise rakulised ja molekulaarsed alused, muutustega seotud sagedasemad haigused ning immuunsüsteemi seisundi hindamise ja mõjutamise võimalused. Mõjutamise võimalusi käsitletakse nii ravi kui profülaktika eesmärgil. Muuhulgas tuleb juttu ka toitumise rollist. Koolitajaks on Tiia-Linda Okas. Toimub: 8.05 ja 11.06 kell 10:00-17:30 Hind 198€. Registreerumine maarja@rahvatervis.ee

Find out more »

Koolitus “Imikute ja väikelaste toitmise vead ja nendest tingitud terviseprobleemid”

14. mai

Koolitusel saad teada, milline on imikute eakohane toitmine, millised on imikute ja väikelaste toitmisega seotud enamlevinud vead ja erinevad terviseprobleemid ning ravivõimalused. Koolitajaks on Tartu Ülikooli laste gastroenteroloogia dotsent, TÜ Kliinikumi lastekliiniku arst-õppejõud ning lastearst dr Oivi Uibo. Toimub 14. mai kell 10:00-17:30 Hind 99 €. Registreerumine maarja@rahvatervis.ee

Find out more »

Koolitus “Lapsed sööma läbi tervislike kasvatusmustrite”

15. mai

Koolitusel “Lapsed sööma läbi terviklike kasvatusmustrite” õpid analüüsima, kuidas su enda kasvatuspõhimõtted mõjutavad lapse suhet toiduga ja kasutama seda infot oma lapse füüsilise ja vaimse tervise toetamiseks. Koolituse keskmes on praktilised stsenaariumid: kuidas lapsega toidust rääkida, söögiaeg meeldivaks kogemuseks muuta ja lapse ja vanema vahelist turvalist suhet toetada ning kuidas sõnastada ümber toiduga seotud sõnakõlkse, mis pole kaasaegsete teadmiste juures söögilauas oma kohta enam välja teeninud. Praktikat ümbritseb aga teoreetiline turvavõrk: räägime sellest, kuidas lugeda kriitiliselt teadusuuringuid, kuidas erinevaid aju, tervise ja kasvatusega…

Find out more »

Koolitus “Sportlase toitumise alustalad ja menüü koostamine”

20. mai

Üha enam mõistavad treenerid, sportlased ja lapsevanemad toitumise tähtsust sportliku soorituse edendamisel. Lisaks poodiumile jõudmisele on ju oluline, et noorsportlasest kasvaks ka füüsiliselt terve täiskasvanu. See omakorda on tõstatanud küsimusi, kas sportlastele kehtivates toitumissoovitustes on tavatoitumisega võrreldes erisusi, millised on sportlase toitumise alustalad, kuidas toidukoguste ja -koostisega mõjutada keha rasvaprotsenti või tõsta lihasmassi, kuidas koostada menüüd, mis oleks ühteaegu tasakaalus ja maitsenaudinguid pakkuv jne. Käesolev koolitus on kasvanud välja reaalsest vajadusest saada võimalikult praktilisi ja koheselt rakendatavaid teadmisi ning oskusi…

Find out more »

Kahepäevane koolitus: Valiv söömiskäitumine või selektiivne söömishäire? Rahvatervise Akadeemias 29.05.2021 ja 19.06.2021

29. mai

Olukord, mil laps keeldub enamikest pakutavatest toitudest ning tal on valmisolek süüa ainult teatud üksikuid toitusid, on lapsevanema jaoks muret ja pinget tekitav. See võib mõjutada kogu pere toidulauda, eluolu ning dünaamikat. Samuti võib vanemale olla muret tekitav, kui varasemalt hea isuga laps hakkab ühel hetkel  toitu valima. Miks laps toitu valib? Kas avalduv käitumisviis on valiv söömiskäitumine või selektiivne söömishäire? Võib olla raske eristada, mis liigitub tüüpilise ja eakohase käitumise alla ning mis viitab juba tõsisemale probleemile. Koolitusel “Valiv söömiskäitumine…

Find out more »

juuni 2021

Supervisioon toitumisnõustajatele ja -terapeutidele

12. juuni

Supervisioon on süsteemne nõustamisprotsess, mida iga tegev toitumisnõustaja ja -terapeut peaks läbima, et arendada tööks vajalikke oskusi ja omadusi, leida uusi toimimisviise, ennast arendada ning taastada tööressurssi. Supervisiooni grupis tehakse tööd konkreetsete kliendijuhtumitega, et leida vastuseid töö käigus tekkinud küsimustele ning uudseid vaatenurki tekkinud keerulistele olukordadele.   Sihtgrupp: Toitumisnõustajad ja toitumisterapeudid. Supervisiooni eesmärgid: üldise professionaalse arengu toetamine; uudsete vaatenurkade ja lahenduste leidmine keerulistele olukordadele; läbipõlemise ennetamine; nõustaja tööressursi taastamine ja töörõõmu kasvatamine. Maht: 13 ak tundi, sh 4 kontakttundi. Supervisiooniks…

Find out more »

august 2021

Kursus “Toitumisnõustaja väljaõpe”

27. aug.

TOITUMIS- JA TERVISETERAAPIA õppekava on mõeldud tervishoiutöötajatele ning teistele tervisevaldkonnas töötavatele spetsialistidele, kes soovivad täiendkoolituse läbi oma teadmisi täiendada ja neile, kes soovivad uut eriala omandada. Toitumis- ja terviseteraapia koolitus koosneb kahest moodulist: toitumis- ja terviseteraapia I moodul: toitumisnõustaja väljaõpe toitumis- ja terviseteraapia II moodul: toitumisterapeudi väljaõpe Koolitus annab põhjaliku ülevaate toidust ja toitumisest, toidu ja tervise omavahelistest aspektidest, haiguste ennetamisest ja tervise toetamisest. Kursuse lõpetanud isikutel on sõltuvalt läbitud mooduli(te)st võimalus taotleda kas toitumisnõustaja või -terapeudi kutsetunnistus. Peale koolituse…

Find out more »
+ Export Events