Pilootprojekt:

Meelte kooli pilootprojektis osaleb viis erineva lasteaia rühma 5-6 aasta vanuste lastega Harjumaalt, Tartumaalt ja Läänemaalt. Pilootprojekti käigus läbivad lasteaiarühmad 20-nädalase Meelte kooli programmi. Lasteaia personalile ja lastevanematele tutvustatakse programmi, viiakse läbi näidistund ning korraldatakse põhjalikumad koolitused eraldi nii personalile kui ka lastevanematele.

Pilootprojekti käigus koostatakse Meelte kooli käsiraamat, mis sisaldab kõikide tegevuste üksikasjalikku kirjeldust ja juhendmaterjale. Käsiraamatus on eraldi peatükid õpetajatele, lastevanematele ja toitlustajatele. Meelte kooli käsiraamat on hiljem tasuta kättesaadav ja kasutatav kõikidele huvilistele. Käsiraamatu ja programmi väljatöötamisse kaasatakse metoodikud, et neid oleks võimalik integreerida alushariduse õppekavasse.

Pilootprojekti 20-nädalase programmi alguses ja lõpus monitooritakse laste söömiskäitumist:

* Korraldatakse buffee ehk toiduainete valik lastele, millest laps valib vabatahtlikult toidud oma taldrikule, laste taldrikuid pildistatakse enne ja pärast söömist, et analüüsida nende valikuid ja tegelikku söömist. Sama tegevust viiakse läbi programmi alguses ja lõpus;
* Valideeritud küsimustik lastevanematele laste söömiskäitumise kohta programmi alguses ja lõpus;
* Valideeritud küsimustik õpetajatele laste söömiskäitumise kohta programmi alguses ja lõpus.

Pilootprojekt kestab kokku 18 kuud.

ETNÜ Meelte Kool Rimiga pilootprojekti aitas rahastada Rimi Eesti Food AS!

Kui tunned, et soovid panustada Eesti laste paremasse tervisesse, võta meiega julgelt ühendust, oleme avatud kõikidele pakkumistele!

Eesti Toitumisnõustajate Ühendus MTÜ
EE037700771001646006
Märksõnaks: “Meelte kool”